Fotoweekend: Voorjaar 2020 in de Canyons van de Ardennen

In het zuiden van België tegen de Franse grens stroomt de rivier Viroin. Een klein riviertje dat in de loop der eeuwen de krijtlagen in dit deel van de Ardennen heeft uitgesleten. Zo zijn de Canons van de Ardennen ontstaan en hier gaan we een weekend fotograferen.

20170618-Landscahppen4513-Panojpg

Op deze specifieke krijtlagen groeien bijzondere orchideeën. Zij kunnen daar niet alleen groeien vanwege de krijtachtige ondergrond, maar ook doordat er speciale microklimaatjes ontstaan. Deze bijzondere bloemenpracht heeft een aantrekkingskracht op vele vlinders. Maar de meest bijzondere die we hier tegen kunnen komen is de Koninginnenpage.

 

Dit bijzondere landschap met zijn eigen flora en fauna is waar de reis van 5 t/m 7 juni 2020 naar toe gaat. We verblijven in een chalet in Viroinval. Je kan ook met je eigen tent of caravan hier een plekje boeken. Deze locatie is een goed uitvalbasis voor de plekken die we gaan bezoeken.

Je bent vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur hier hartelijk welkom. Na kennis met elkaar gemaakt te hebben gaan we voor de eerste keer op pad, een soort fotoverkenning. Na onze eerste trip eten we soep en een broodje in het chalet. Dan bespreken we in de avond het programma voor de overige trips. Op zaterdagochtend komen we vroeg uit de veren om de vlinders nog slapend te fotograferen. Daarna is het pas ontbijten en een lunchpakket klaar maken voor de rest van de dag. Dan bezoeken we een tweetal andere plekken ook weer met orchideeën en vlinders. Maar ook landschappen staan dan op het programma. Op de terugweg naar de slaapaccommodatie gaan we onderweg eerst nog dineren. Terug bij het chalet bespreken we de dag en de foto’s onder het genot van een drankje. Op alweer de laatste dag van dit weekend ontbijten we eerst en maken we weer een lunchpakket klaar. Dan pakken we in en vertrekken voor onze laatste locatie. Om hier te komen moeten we berg(je) beklimmen. Bovenop hebben we een schitterend uitzicht over de Viroin-vallei. Tevens vinden we hier weer orchideeën, vlinders en als we geluk hebben ook hagedissen. 

20160622-Flora8490jpg

Kortom dit wordt een geweldig fotoweekend! Ik zal u naar de mooiste plekjes in dit gebied leiden en bijstaan met tips en trucs om al dit prachtigs vast te leggen. De kosten voor dit weekend zijn slechts 325 euro (in het chalet en inclusief eten/drinken).  Aanmelden kan door mij een berichtje te sturen.

 

Dit fotoweekend is te boeken op twee manieren. De ene is opgeven om te slapen in het chalet (325 euro). En de andere manier is met eigen caravan of tent komen (250 euro en zelf een plekje boeken). Beide mogelijkheden zijn inclusief eten en drinken. Wanneer de partner mee komt indien u met eigen tent of caravan komt kan deze voor 170 euro ook mee eten en drinken.

 

De prijs omvat twee overnachtingen (bij boeken van chalet), alle maaltijden (2x ontbijt, 2x diner, 2x lunch/picknick), water en drankje aan tafel, drankje ’s avonds bij chalet, alle foto-excursies en besprekingen. Op vrijdagavond eten we in het chalet en zaterdagavond in een restaurant. 

Niet inbegrepen in de prijs: reiskosten, annuleringsverzekering, reisverzekering en aankopen van persoonlijke aard.Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijde niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeldt voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en er akkoord mee bent.

Bij alle workshops en cursussen gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.