Natuurlijk Zeeland

15 t/m 17 september 2017

Wat is er mooier voor fotografen dan de ondergaande zon op het Zeeuwse strand met zijn bekende paalhoofden vast te leggen? Dat kan nu tijdens het fotoweekend dat georganiseerd wordt door Daniëlle Sturm van reisbureau Personal Touch Travel in samenwerking met professioneel landschaps- en natuurfotograaf Arjen Hartog van Arjen Hartog Fotografie.

Gedurende drie dagen gaan we van ’s ochtends tot ’s avonds op pad om de mooiste plekjes van de Zeeuwse Kust vast te leggen. Tijdens dit weekend is alles tot in de puntjes geregeld zodat jij alleen maar met fotograferen bezig hoeft te zijn. Daniëlle Sturm heeft als zelfstandig reisadviseur van Personal Touch Travel de mooiste plek van Veere geregeld voor twee heerlijke overnachtingen In Bed & Brood komt u tot rust om de volgende dag weer uitgerust aan de slag te gaan. Daarnaast heeft ze door haar contacten ervoor gezorgd dat we terecht kunnen op verschillende eilanden in het Veerse Meer om Damherten te fotograferen en tijdens zonsondergang te BBQ’en. Ook is door haar een zeehondensafari georganiseerd op de Oosterschelde. De begeleiding van dit weekend wordt gedaan door Arjen Hartog. Hij is naast natuurfotograaf ook natuurgids op Walcheren en zodoende weet hij de mooiste plekjes te vinden. Omdat hij een gediplomeerd fotograaf is kan hij je tijdens het fotograferen ook met verschillende tips bij staan zodat jij straks met de mooiste foto’s thuis komt.

Prijs: € 595,= p.p.

Dit is inclusief: 2 overnachtingen, ontbijt (2x), lunch (2x), diner (2x), toegang Fort Rammekens, Zeehondensafari[1], Zeiltocht en fotobegeleiding.

En exclusief: eigen (extra) drankjes en vervoer (carpoolen)Extra opties:

- Extra nacht Bed&Brood incl. ontbijt voorafgaand of aansluitend aan het weekend € 115,- (o.b.v. een 2-persoonskamer, excl. toeristenbelasting van 1,20 p.p.p.n.)

- Fietshuur Bed&Brood € 9,50 p.d.

- Toeslag 1-persoonskamer € 65,-

Programma (wijzigingen voorbehouden):

Op vrijdag 15 september 2016 verzamelen we vanaf 9.00 uur om met elkaar kennismaken in “Bed en Brood”, onze plek van overnachting. Rond een half tien vertrekken we naar natuurgebied De Mantelingen. Dit is een oud landgoed met genoeg mogelijkheden om te starten met fotograferen.

Rond een uur of half één stappen we aan boord om een zeiltocht over het Veerse Meer te maken en onderweg genieten we van de lunch. We stoppen op het eiland De Haringvreter om Damherten te gaan fotograferen. Aan het einde van de middag worden we weer opgehaald en varen we naar het eiland De Mosselplaat waar er voor ons een BBQ klaar staat. Mogelijk is de zonsondergang zo mooi dat we die ook nog vast kunnen leggen.

Na de maaltijd worden we weer afgezet op de steigers van het stadje Veere waar we overnachten in de mooiste B&B genaamd “Bed en Brood”. Onder het genot van een drankje kunnen we daar met elkaar de foto’s van deze dag nog even doornemen.

Op zaterdag 16 september 2016 vertrekken we al voor zonsopkomst naar Noord-Beveland. Hier zullen we eerst foto’s gaan maken van de zonsopkomst aan de Oosterschelde. Ter plaatse zullen we het ontbijt nuttigen dat we meegenomen hebben vanuit Bed en Brood. Vervolgens gaan we naar de Kop van Schouwen om daar de rest van de ochtend te vullen met foto's te maken van een schitterend duingebied met mooi meertjes. De lunch nuttigen we in Fort Rammekens te Ritthem. Daarna krijgen we op dit oude Zeefort aan de Westerschelde eerst een rondleiding. Daarna gaan we zelf foto's maken in en rond het Fort. Rond 17.00 uur rijden we naar het strand om daar te dineren in een strandtent. We sluiten deze mooie dag af met foto's van de ondergaande zon.

 De volgende dag brengen we na het ontbijt een bezoek aan natuurgebied Oranjezon te Oostkapelle. We hopen daar weer damherten tegen te komen. Tevens is er in dat gebied veel rendiermos om mooie foto's van te maken. Rond het middag uur rijden we dan naar Zierikzee om op zeehondensafari te gaan. Hiervoor maken we een boottocht op de Oosterschelde. Op de terugreis rijden we door natuurgebied Plan Tuureluur met zijn vele vogels om ten slotte aan te komen op Neeltje Jans. Hier gaan we als laatste de zeekraal vastleggen die in die tijd bloedrood kleurt. Rond een uur of vier ronden we het weekend hier af en ga je naar huis met een heleboel mooie foto’s van de Zeeuwse Kust.


Informatie:

Dit Fotoweekend (3 gehele dagen) is geschikt voor zowel de beginnende, als gevorderde (natuur)fotograaf.

De groep is niet al te groot (min. 3 en max. 8 personen), waardoor de deelnemers volop begeleiding krijgen bij het fotograferen.

Je auto parkeren kan gratis op het parkeerterrein van B&B Bed & Brood. Om van de ene locatie naar de andere te gaan zullen we carpoolen.

Contact:

Voor informatie over de reis in het algemeen of om je aan te melden:

Daniëlle Sturm (danielle.sturm@personaltouchtravel.nl)

Voor informatie over het fotograferen:

Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com)[1] Dit is onder voorbehoud. Als dit niet door gaat wordt er voor een gelijkwaardig alternatief gezorgd.