Herfst op de Haringvreter

Tussen Walcheren en Noord-Beveland ligt het Veerse Meer. In het meer liggen zeventien eilanden en één daarvan heet de Haringvreter. Dit is het grootste eiland en meet 2 km in lengte en 600 m in breedte. In het midden ligt een (wandel)bos en hier omheen liggen grasweilanden. Hier gaat de workshop deze dag naar toe.

Met een zeilboot worden we op zaterdag 14 oktober 2017 naar het eiland de Haringvreter gebracht waar we aan een stijger worden afgezet. We lopen eerst een stukje door het bos om aan de westkant bij het open veld uit te komen. Op dit open veld lopen altijd wel Damherten. Daarnaast komen er in de herfst ook de ganzen aan die hier overwinteren.


Deze dag gaan we speciaal voor de Damherten omdat het in deze periode van het jaar de Bronstijd is voor deze herten. Dit is de voortplantingstijd van de Damherten en proberen de leiders hun hinden te dekken. Wanneer dat lukt zullen in het voorjaar de kalfjes geboren worden. Echter er zijn ook bokken die geen harem hebben en die zullen de leiders van de harems uitdagen. Dit kan soms tot heftige confrontaties uitlopen. Omdat dit alles bij de bokken gebeurd door een hoge dosis testosteron zijn ze minder schuw waardoor ze beter te fotograferen zijn.


Via een pad gaan we halverwege de tocht terug naar het begin punt om de lunch te nuttigen. Hard werken maakt je namelijk hongerig en goed gevulde broodjes zullen dan ook geserveerd worden voor de deelnemers. Het tweede deel gaat naar de oostkant van het eiland. Omdat er erg veel Damherten op de Haringvreter voorkomen komen ze eigenlijk overal voor. En je weet van te voren niet waar de meeste zitten.

Na een drukke dag fotograferen volgt nog een boottochtje over het Veerse Meer weer terug naar het startpunt. Op het einde van de dag gaat u naar huis met foto's van een uniek eiland.


Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en “workshop Haringvreter”.

Na opgave en betaling volgen meer details.

Datum: 14 oktober 2017

Duur: 10.00 - 16.00 uur

Minimaal aantal deelnemers: 4

Maximaal aantal deelnemers: 8

Inclusief: vaartocht en lunch

Kosten: 70,00 euro


Vroegboekkorting van 10% bij opgave en betaling vóór 1 juli 2017. 


Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijden niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeld voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en er akkoord mee bent.

Bij alle workshops gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.