Strandlandschappen met Lange Sluiterijden

Op het einde van de middag en begin van de avond, als het wat donkerder wordt, is het ideaal om foto's te maken met lange sluitertijden. En welke plek is er meer geschikt dan het mooie strand van Westkapelle. Hier staan schitterende paalhoofden en stoere dijken die met het bewegend water zich schitterend laten vastleggen op de gevoelige plaat. Kortom een ideale plek voor een workshop om landschappen te oefenen met lange sluitertijden.

We verzamelen om 15.30 uur en wandelen vervolgens naar strand van Westkapelle. Aangekomen op het strand bij de bekende pier krijg je enige uitleg over het werken met lange sluitertijden en waar je op moeten tijdens het fotograferen. Daarna ga je zelf aan de slag. Ik ben in de buurt voor vragen en hulp. Na de eerste oefening gaan we een stukje verder naar het volgende paalhoofd dat deels uitkomt op de dijk. Die dijk is gemaakt van basaltblokken en doordat het water hier overheen komt met iedere golf krijgen die stenen een mooie, bijna blinkende, zwarte/antracieten kleur.

Na afloop drinken we bij een auto nog een drankje dat ik heb meegenomen en bespreken de elkaars gemaakte foto's. Op zo'n manier leren we ook weer van elkaar. U gaat 's avonds naar huis met mooie foto's en nieuwe opgedane kennis waar u weer mee verder kunt.

Voor deze workshop is het wenselijk (maar niet verplicht) om, naast uw (spiegelreflex) camera ook een statief, polarisatiefilter en/of ND-grijsfilters mee te nemen.


Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en “workshop Strandlandschappen”.

Na opgave en betaling volgen meer details.

Datum: 10 november 2017

Duur: 15.30 – 18.30 uur

Minimum aantal deelnemers: 4

Maximum aantal deelnemers: 8

Inclusief: drankje na afloop

Kosten: 15,00 euro


Vroegboekkorting van 10% bij opgave en betaling vóór 1 september 2017


Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijde niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeldt voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en er akkoord mee bent.

Bij alle workshops gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.