Struinen over de Haringvreter  

Tussen Walcheren en Noord-Beveland ligt het Veerse Meer. In het meer liggen zeventien eilanden en één daarvan heet de Haringvreter. Dit is het grootste eiland en meet 2 km in lengte en 600 m in breedte. In het midden ligt een (wandel)bos en hier omheen liggen grasweilanden. Hier gaat de workshop deze dag naar toe.

Met een boot worden we op zaterdag 16 juni 2018 naar het eiland de Haringvreter gebracht waar we aan een stijger worden afgezet. We lopen eerst een stukje door het bos om aan de westkant uit te komen. In het bos komen we verschillende bloeiende planten en daarop levende insecten tegen. Ik zal je laten zien hoe je die insecten op de bloemen mooi kan fotograferen. Aan de westkant hebben we zicht op het stadje Veere. Op het uitgestrekte grasland leven ganzen die hier jongen groot brengen.

Via een ommetje komen we weer in de buurt van de aanlegsteiger waar we onze lunch zullen nuttigen. 's Middags gaan we de oostkant van het eiland bekijken. Op het eiland leven ongeveer 200 damherten, dus grote kans dat we die tegen komen. Deze damherten zijn absoluut niet schuw en kunnen redelijk dicht benaderd worden. Ik kom ze iedere keer als ik op de Haringvreter ben tegen omdat ik de plaatsen weet waar we ze kunnen vinden. Aan de westkant van het eiland is het meer open en ligt de Soelekerkeplaat. Hierdoor is er tussen het eiland en de plaat een ondiep water ontstaan en leven hier veel steltlopers.

Na een drukke dag fotograferen volgt nog een boottochtje over het Veerse Meer weer terug naar het startpunt. Op het einde van de dag gaat u naar huis met foto's van een uniek eiland.


Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en “workshop Haringvreter”.

Na opgave en betaling volgen meer details.


Datum: 16 juni 2018 

Duur: 10.00 - 16.00 uur

Minimaal aantal deelnemers: 4

Maximaal aantal deelnemers: 8

Inclusief: vaartocht en lunch

Kosten: 76,00 euro


VroegboekKorting: 10% bij opgave en betaling vóór 1 maart 2018 


Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijden niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeld voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en er akkoord mee bent.

Bij alle workshops en cursussen gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.