Voorjaar in de Canyons van de Ardennen

16 t/m 18 juni 2017 

Wist je dat er Canyons in de Belgische Ardennen zijn?

In het uiterste zuiden van de Ardennen, tegen de Franse grens, stroomt een rivier genaamd de Viroin. Dit riviertje heeft in de loop der eeuwen het kalklandschap hier dusdanig gevormd dat er Canyons ontstaan staan. Doordat het water door het kalk oplost zijn er diepe kloven in de rotsen ontstaan. Bekende namen in deze streek die we tijdens dit weekend gaan bezoeken zijn "Fondri des Chiens", "Roche-à-Lomme" en "La Roche Trouée".

Door de diepe kloven en de ondergrond van kalk zijn er bijzondere microklimaten ontstaan. In deze specifieke samenstelling is het een ideale plek voor orchideeën. Omdat er een aantal verschillend (bijzondere) orchideen groeien trekt dit ook weer aparte vlindersoorten aan. De iconische vlinder uit deze Viroinvallei is de Koninginnepage.

Naast prachtige vlinder en orchiedeen gaan we ook ander macrofoto's maken. Er zijn velden met genoeg mooie bloemen. Op al die bloemen komen dus ook veel vlinders, maar veel andere insecten. Dus als macrofotograaf kom je volop aan je trekken. Echter er is meer. De kalkachtige ondergrond die deels opgelost is door het water biedt ook schitterende landschapsplaatjes. Zo zijn de Fondri des Chiens de echte Canyons van dit deel van Belgische Ardennen. Op ieder tijdstip van de dag zorgt de lichtval op deze Canyons een schitterend schouwspel van licht en schaduw. Daarnaast krijg je boven op de Roche-à-Lomme een adembenemend uitzicht over de streek. Tot slot nemen we ook nog een kijkje in de Grottes de Neptune. In deze grotten heeft de rivier ondergronds veel van het kalkgesteente opgelost en zijn er door de speciale verlichting mooi verlichten ruimten ontstaan. Deze geven je foto's een bijzonder effect.

Zoals je ziet is er voor ieder wat wils om te fotograferen. We ontmoeten elkaar op vrijdag rond 13.30 uur in een gezellig familiehotel voor een kennismaking. Vervolgens vertrekken we naar La Roche Trouée alwaar we de rest van de middag bezig zijn. Na het diner in het hotel bespreken we de foto's van die middag. De volgende dag gaan we na het ontbijt naar Fondri des Chiens. Daar nuttigen we ook de lunch. 's Middags vertrekken we naar de Grottes des Nepetune voor een georganiseerde excursie. In de namiddag bezoeken we ook nog de Roche-à-Lomme. We komen dan moe maar voldaan weer in het hotel om na opgefrist te zijn te dineren. Al naar gelang de behoeft bespreken we 's avonds nog enkele van onze gemaakte foto's. Zondag is alweer de laatste dag en dan bezoeken we de velden boven Nismes om daar een hele ochtend op zoek te gaan naar het mooiste plaatje van die ene vlinder of orchidee die we nog niet hebben. Na de lunch nemen we afscheid van elkaar en vertrekt iedereen weer naar huis.


Prijs: € 460,= p.p.

Let op aanmelden tot 1 maart 2017 !

Dit is inclusief: 2 overnachtingen, ontbijt (2x) en diner (2x), toegang Grotten met excursie en fotobegeleiding.

En exclusief: lunch, eigen (extra) drankjes en vervoer

Om de kosten in de reiskosten te verlagen is er een mogelijkheid om met elkaar te carpoolen.


Informatie:

Dit Fotoweekend (3 dagen) is geschikt voor zowel de beginnende, als gevorderde (natuur)fotograaf.

De groep is niet al te groot (min. 4 en max. 8 personen), waardoor de deelnemers volop begeleiding krijgen bij het fotograferen.


Contact:

Voor informatie over de reis in het algemeen of om je aan te melden:

Daniëlle Sturm (danielle.sturm@personaltouchtravel.nl)

Voor informatie over het fotograferen:

Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com)