FOTOWORKSHOPS NAJAAR

5. HEIDE IN DE BLOEI 

De eerste workshop na de zomer is net buiten Zeeland. Op zaterdagochtend 31 augustus gaan we naar Grenspark Kalmthoutse Heide. Om 9.30 uur verzamelen we en drinken we eerst een bakje koffie of thee een koek. In de tussentijd leg ik uit wat we die ochtend gaan doen.

We wandelen dan naar de heide die op dat moment mooi in de bloei staat. We maken landschapsopname en macrofoto's. Met tips van mij kom je met mooie plaatjes. We wandelen een rondje over de heide naar een vennetje en via een ommetje zijn we rond 12.30 uur weer terug bij de auto. 

Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam, telefoonnummer en “workshop Heide”. 

Datum: 31 augustus 2019 
Duur: 9.30 - 12.30 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 10
Kosten: 36,00 euro 

6. ZEELAND IN HET ROOD

Tijdens de workshop op vrijdag 4 oktober gaan we voor de kleur rood op twee verschillende plekken die vlak bij elkaar liggen. We verzamelen om 9.00 uur op een nader aangegeven plek.

Na de koffie/thee en een koek, die ik verzorg, gaan we op stap. De eerste plek is

het Ritthemse Bos. Hier gaan we op zoek naar rode bladeren om die op een mooie manier te fotograferen. Vervolgens gaan we naar het strand waar de zeekraal er rood bij staat. Ik leer je om hier mooie macro's en landschapsopnamen van te maken. Om 12.00 uur zijn we weer terug bij de auto. 

Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam, telefoonnummer en “workshop Rood”. 

Datum: 4 oktober 2019 
Duur: 9.00 - 12.00 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 10
Kosten: 27,50 euro


7. (MEERVOUDIGE) EXPERIMENTELE PADDENSTOELEN

In de herfst is het tijd om paddenstoelen te fotograferen. Op vrijdagochtend 11 oktober gaan we dat op een bijzondere manier doen. De locatie van deze workshop is afhankelijk van de omstandigheden.

Om 9.00 verzamelen en onder het genot van koffie/thee met een lekkere koek leg ik uit wat we gaan doen. We trekken het bos in op zoek naar paddenstoelen. Die kan je op veel manieren fotografisch vast leggen, maar deze keer maken we gebruik van externe lichtbronnen. We experimenteren met de witbalans, meervoudige belichting en bokeh-ringen. Kortom je maakt een andere foto van paddenstoelen dan je tot nu hebt gedaan. 

Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam, telefoonnummer en “workshop Paddenstoelen”.

Datum: 11 oktober 2019 
Duur: 9.00 - 12.00 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 10 
Kosten: 27,50 euro 


8. HERFST IN DE BELGISCHE ARDENNEN

Tijdens de laatste workshop van dit jaar, op zaterdag 26 oktober, trekken we naar het buitenland. Om 7.00 uur vertrekken we van de eerste carpoolplaats. We rijden zodanig dat we ook andere mensen ophalen. Zodoende arriveren we rond 9.30 uur op de plaats van bestemming. Daar zorg ik eerst voor koffie/thee en wat lekkers.

De eerste plek waar we naar toe gaan om foto's te maken is een heuse waterval.

Ik zal je laten zien wat het verschil is tussen lange en korte sluitertijden om die te fotograferen. De tweede plek waar we gaan fotograferen is, volgens mij, de mooiste snelstromende rivier van de Ardennen. We nuttigen eerst ons zelf mee gebrachte lunch. En dan gaan we hier aan de slag met lange sluitertijden. Ook hier zal je weer met tips en trucs bij staan om met mooie plaatjes thuis te komen. Rond 15.30 uur vertrekken we weer huiswaarts zodat we rond 18.00 uur weer in Zeeland zijn. 

Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam,  telefoonnummer en “workshop Ardennen”. 

Datum: 26 oktober 2019 
Duur: 7.00 – 18.00 uur
Minimum aantal deelnemers: 4
Maximum aantal deelnemers: 8 - 10
Kosten: 69,00 euro 

NB. Deze workshop maakt deel uit van het Masterclass.Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijden niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeld voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en er akkoord mee bent.

Bij alle workshops en cursussen gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.