FOTOWORKSHOPS VOORJAAR

CREATIEVE NATUURFOTOGRAFIE

In deze eerst workshop van het jaar gaan we de eerste lente-verschijnselen op een andere manier vastleggen. De eerste knoppen aan de bomen, de eerste bloemen, insecten, en nog veel meer.

We gaan naar een schitterend natuurgebied onderaan de duinen. Hier wandelen we rond en stoppen op de mooiste plekken. We fotograferen dan met verschillende witbalans, lange sluitertijden, klein en groot diafragma, meervoudige belichting en allerlei andere creatieve technieken. Natuurlijk letten we ook op bijzondere compositie en perspectief.

We verzamelen om 9.30 uur op een parkeerterrein in de buurt van Zoutelande. Onder het genot van een kopje koffie/thee leg eerst uit wat we gaan doen. Vandaaruit wandelen we het bos in onderlangs de duinen. We stoppen op plaatsen waar iets bijzonders is om op een bijzondere manier vast te leggen. Tijdens deze wandeling geef ik je allerlei verschillende tips om je foto bijzonder te maken. Rond 12.00 uur zijn we weer terug op het parkeerterrein.

Wilt u zich aanmelden voor deze fotoworkshop mail klik dan hier of stuur een mail naar a.m.hartog@gmail; o.v.v. naam, telefoonnummer en "workshop Creatief".

Na opgave en betaling volgen meer details. 

Datum: 22 maart 2019 
Duur: 9.30 - 12.00 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 10
Kosten: 27,50 euro


2. PINKSTERBLOEMEN EN VARENS 

Deze workshop begint vroeg in de ochtend (6.00 uur) op vrijdagochtend 19 april bij een veld vol Pinksterbloemen. Meestal zitten er hier ook wel een aantal vlinders op te overnachten. Na een uurtje of 2 fotograferen zorg ik dat er koffie/thee met iets lekkers klaar staat. Het is wel verstandig om zelf een paar broodjes voor ontbijt mee te nemen. Daarna steken we de straat over een gaan we een bos in waar veel varens staan. In deze tijd van het jaar staan die nog opgerold om steeds verder te ontrollen tot complete varens. Rond 10.30 is de workshop klaar.

We ontmoeten elkaar om 6.00 uur op een van te voren afgesproken plek. Vandaaruit lopen we zo het veld met Pinksterbloemen in. Ik zorg tussen door voor koffie of thee met wat lekkers. Het tweede gedeelte gaan we opzoek naar nieuwe varens die nog gedeeltelijk opgerold zijn. We zullen om 10.30 stoppen met workshop. Hierna kan je in dit gebied nog makkelijk de rest van de ochtend of zelfs hele dag door brengen. Ik kan je wel tips hiervoor geven.

Wilt u zich aanmelden voor deze fotoworkshop mail klik dan hier of stuur een mail naar a.m.hartog@gmail; o.v.v. naam, telefoonnummer en "workshop Pinksterbloemen".

Datum: 19 april 2019 
Duur: 6.00 - 10.30 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 10
Kosten:  36,00 euro 


3. BLOEMEN EN VLINDERS 

Ook deze workshop begint om 6.00 uur, maar dan op zaterdag 11 mei 2019. We beginnen zo vroeg omdat dan de vlinders nog slapen. In Zuid-Beveland is er mooi gebied waar speciaal bloemen gezaaid worden om vlinders aan te trekken. Ik zorg voor een ontbijtje met thee en koffie.

De workshop begint zo vroeg omdat dan net de zon op is en de vlinders nog slapen. We gaan ze proberen vast te leggen met de ochtenddauw op hun vleugels. Vlinders zijn namelijk koudbloedige dieren en komen iedere dag op "bedrijfstemperatuur" door de warmte van de zon.

Na je ontbijt gaan we ons focussen op de bloemen die hier allemaal bloeien in deze tijd van het jaar. Het zijn heel veel verschillende bloemen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog steeds de vlinders en andere insecten. Om 12.00 uur eindigt de workshop, maar je kan zelf natuurlijk nog heel de dag blijven om al dat moois te fotograferen.

Wilt u zich aanmelden voor deze fotoworkshop mail klik dan hier of stuur een mail naar a.m.hartog@gmail; o.v.v. naam, telefoonnummer en "workshop Vlinders".

Datum: 11 mei 2019 
Duur: 6.00 - 12.00 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 10
Kosten: 69,00 euro  

NB. Deze workshop maakt deel uit van een Masterclass.


4. EXPEDITIE HARINGVRETER

Deze fotoworkshop is een oude bekende naar de Haringvreter in het Veerse Meer. De haringvreter is het grootste eiland en meet 2 km in lengte en 600 m in breedte. Met een boot worden we op zaterdag 29 juni 2019 naar het eiland gebracht waar we aan een stijger worden afgezet. We lopen eerst een stukje door het bos om aan de westkant uit te komen. Aan deze kant hebben we zicht op het stadje Veere.

Via een ommetje komen we weer in de buurt van de aanlegsteiger waar we onze lunch zullen nuttigen. 's Middags gaan we de oostkant van het eiland bekijken. Op het eiland leven ongeveer 200 damherten, dus grote kans dat we die tegen komen. Deze damherten zijn absoluut niet schuw en kunnen redelijk dicht benaderd worden.

Na een drukke dag fotograferen volgt nog een boottochtje over het Veerse Meer weer terug naar het startpunt. Op het einde van de dag gaat u naar huis met foto's van een uniek eiland en Damherten.

Wilt u zich aanmelden voor deze workshop mail dan naar Arjen Hartog (a.m.hartog@gmail.com); o.v.v. naam, telefoonnummer en “workshop Haringvreter”.

Datum: 29 juni 2018 
Duur: 10.00 - 17.00 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 8
Inclusief: vaartocht en lunch
Kosten: 79,00 euro


Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijden niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeld voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en er akkoord mee bent.

Bij alle workshops en cursussen gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.