Fotoprojecten

Als natuurfotograaf werk ik met enige regelmaat aan projecten. Dat kan zijn om mezelf uit te dagen om gericht aan het werk te gaan. Anderzijds kan het ook zijn om met andere fotografen iets gemeenschappelijks te doen of om met andersoortig kunstenaars samen te werken.

Het laatste project waar ik met vijf andere fotografen aan heb gewerkt was genaamd: Artistic Nature Photography. Hierin hebben we op artistieke manier natuurfoto's gemaakt en laten zien. Het was de bedoeling dat de kijker enkele seconden naar de beelden moet kijken en zicht afvraagt wat het precies is. 

Zo heb ik mezelf in 2015-2016 de opdracht gegeven om alle getijdehavens van de Westerschelde vast te leggen. Een getijdehaven is een dynamisch geheel en daarom fascineert mij dat. Iedere moment van de dag is het daar anders. Bij hoogwater, bij laagwater, opkomend of afgaand tij. De boten liggen hoog tegen de stijgers of vallen droog in blubber.


Samen met andere natuurfotografen hebben we een jaar (2016) lang foto's van de natuur op Walcheren gemaakt. In het totaal hebben hier 19 fotografen met veel plezier aan meegewerkt. Iedere fotograaf heeft iedere maand twee foto's van zijn of haar gebied aan het project geleverd. Hierdoor is een mooi tijdsbeeld ontstaan van 19 natuurgebieden op Walcheren.


Tot slot heb ik samen met een dichteres de het project 'The Circle of Life' (2014)gemaakt. Hierin wordt in 4 gedichten met bijpassende foto's de gang van het leven verbeeld. Van het geboren worden, tot dood gaan en weer herrijzen. Zo ontstaat de Circle of Life.

Van alle drie de projecten zijn GRATIS e-boeken verschenen. Deze kan je aanvragen door mail een berichtje te sturen en hierin dan even aangeeft om welk e-fotoboek het gaat.