FotoWorkshop 2021

Zeeland heeft veel mooie natuur te bieden zodat iedere fotograaf zijn/haar hart hier op kan halen. Ik ken de mooiste plekjes in Zeeland waar ik je graag wil rondleiden, zoal natuurlijk het strand, de zee en de duinen maar ook mooie bosrijke natuurgebieden met specifieke kenmerken. Maar dit jaar zijn er ook plekken buiten Zeeland waar ik zelf al vele jaar kom.

De workshops zijn gepland in die jaargetijden dat de natuur in dat gebied op het mooiste is. Omdat ik ook gediplomeerd natuurgids ben zal ik tijdens de workshop het een en ander over flora en fauna en de ontstaansgeschiedenis vertellen.

Ik werk uitsluitend met kleine groepen zodat persoonlijke aandacht is gegarandeerd.


fotoworkshopjpg

In 2021 organiseer ik de volgende zestal fotoworkshops voor natuur- en landschapsfotografen.


De eerste workshop is er één die ik vorig jaar gepland had: Harlekijnen op Schouwen. Deze fotoworkshop zal plaatsvinden op zaterdagochtend 17 april. We gaan een afgesloten gebied op Schouwen in met een gids van Staatsbosbeheer om deze prachtige vroege orchidee te fotograferen.

 

De volgende fotoworkshop is een nieuwe op zaterdag 5 juni. Deze hele dag zijn we te gast op Landgoed ’t Vierendeel te Vrouwenpolder. In dit privé gebied (met kleine camping) gaan we vooral aan de slag met macrofotografie. Onder het genot van koffie of thee leg ik het één en ander uit over macrofotografie. Daarna gaan we zelf aan slag met vlinders, libellen en andere insecten. Maar natuurlijk ook met heel veel verschillend planten. Ik ben aanwezig met allerlei tips en trucs om mooie plaatjes te maken. Na de lunch (soep en broodjes), die inclusief is, gaan we weer verder met opdrachten om de mooiste plaatjes te schieten. We sluiten rond 15.00 uur af met een foto-bespreking.

 

De derde, en laatste, fotoworkshop voor de zomervakantie is op zaterdag 17 juli; Bos en Zee. Deze workshop begint ’s middags in het bos. Hier gaan we ons toewijden aan het moeilijke onderdeel van landschapsfotografie: Bos. Nadat we daar enkele tijd mee bezig zijn geweest is het tijd om de inwendige mensen tevreden te stellen in een strandtent (inclusief bij de prijs). Nadat we gegeten hebben gaan we aan de slag met lange sluitertijden op het strand. We zijn rond 21.30 uur klaar.

 

Na de zomer beginnen de fotoworkshops weer op zaterdag 11 september in Zeetuin Uilenbroek (nog 2 plekken) op Walcheren. We beginnen om 9.00 uur met koffie/thee en uitleg. Daarna gaan we deze schitterende Middellandse Zee-tuin in om mooie foto’s van al die planten te maken. De nadruk zal komen te liggen om creatieve foto’s, zoals meervoudige belichting. Om 12.30 uur sluiten we af.

 

De volgende fotoworkshop is op 25 september naar het Verdronken Land van Saeftinghe (nog 2 plekken).  Op deze zaterdag verzamelen we in de loop van de ochtend in Emmadorp waar me met een gids een paar uur dit natuurgebied in aan om bij laag water foto’s te maken. De nadruk zal natuurlijk liggen op landschapsfotografie, maar macro komt ook vast aan bod. Gezien het gebied is wel zaak dat je laarzen en oude kleren aantrekt. In de loop van de middag zijn we weer terug bij de auto.

 

De laatste fotoworkshop van 2021 is er weer één die vorig jaar niet door kon gaan: Dansende Bomen in het Speulderbos (VOL)  op zaterdag 16 oktober. We ontmoeten elkaar om 9.30 uur in Gelderland bij het bos. We kunnen natuurlijk gaan carpoolen als dat tegen die tijd mogelijk is. Daar gaan we eerst met de dansende bomen uit dit bos aan de slag. Na de lunch, die ook weer inclusief is, gaan we ons meer richten op de paddenstoelen. Rond 15.30 uur vertrekken we weer naar huis.


17-04-2021

(09.00-12.00 uur)

Harlekijnen op Schouwen

40 euro

(inclusief koffie/thee)

05-06-2021

(09.00-16.00 uur)

Landgoed ’t Vierendeel

60 euro

(inclusief lunch)

17-07-2021

(15.00-21.30 uur)

Bos & Zee

75 euro

(inclusief diner)

11-09-2021

(09.00-12.30 uur)

Zeetuin Uilenbroek

50 euro

(inclusief koffie/thee)

25-09-2021

(10.00-14.00 uur)

Verdronken Land van Saeftinghe

75 euro

(inclusief lunch)

16-10-2021

(09.30-15.30 uur)

Dansende Bomen van het Speulderbos

75 euro

(inclusief lunch)Voor meer informatie of aanmelden stuur een email naar Arjen Hartog


Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijden niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeldt voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en hiermee akkoord gaat.

Bij alle workshops gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.