FotoWorkshop 2022

Zeeland heeft veel mooie natuur te bieden zodat iedere fotograaf zijn/haar hart hier op kan halen. Ik ken de mooiste plekjes in Zeeland waar ik je graag wil rondleiden, zoal natuurlijk het strand, de zee en de duinen maar ook mooie bosrijke natuurgebieden met specifieke kenmerken. Maar dit jaar zijn er ook plekken buiten Zeeland waar ik zelf al vele jaar kom.

De workshops zijn gepland in die jaargetijden dat de natuur in dat gebied op het mooiste is. Omdat ik ook gediplomeerd natuurgids ben zal ik tijdens de workshop het een en ander over flora en fauna en de ontstaansgeschiedenis vertellen.

Ik werk uitsluitend met kleine groepen zodat persoonlijke aandacht is gegarandeerd.


fotoworkshopjpg

Het programma na de zomervakantie is als volgt:

Op zaterdag 17 september gaan we naar Nationaal Park De Hoge Veluwe (carpoolen). We hopen daar rond 10 uur aan te komen en gaan dan eerst een uurtje naar een vogelhut die op het park aanwezig is. Vervolgens maken we een kleine wandeling in de buurt van de vogelhut. Daarna gaan we gezamelijk lunchen (inclusief) in het parkrestaurant. Daarna maken we een langer wandeling door een eikenbos en gaan opzoek naar paddenstoelen. Het liefst komen we dan het fotogenieke porseleinzwammetje tegen, maar beloven kan ik dit natuurlijk niet. En tenslotte gaan we naar de Wildbaan om de bronst van de edelherten vast te leggen. En als allerlaatste nemen we de herten tijdens zonsondergang bij het Reemsterveld nog mee. Kortom een lange maar heerlijke dag.  Let op de toegang tot het park is voor eigen rekening en de bezinekosten zijn met elkaar te verrekenen door te carpoolen.

De tweede workshop na de zomervakantie is op zaterdag 8 oktober en gaat naar de Slikken van De Heen. Met behulp van ervaren gids gaan we op zoek naar de Wisenten. We hopen deze grazers (en andere) fotografisch vast te leggen. Maar ook van de andere onderdelen van dit gebied, zoals watervogels, planten en slikken-landschappen maken we mooie foto's. We verzamelen om 9 uur bij de ingang en gaan dan eerste op pad met gids. We zijn rond de middag terug bij auto waar we de lunch (inclusief) nuttigen. Daarna gaan we nog een eigen wandeling door het gebied maken. 

De laatste fotoworkshop van 2022 die ik organiseer blijft op Walcheren: Lange Sluitertijden. Deze zal zijn op zaterdag 5 november en begint pas om 16.00 uur. We verzamelen bij een strandovergang en gaan ons dan eerst verdiepen in opnamen maken met lange sluitertijden bij paalhoofden. Als je zelf geen filters hebt dan mag je die van mij gebruiken. Rond etenstijd gaan we gezellig met z'n allen een hapje eten in restaurant. De prijs van deze maaltijd is inclusief de workshopprijs! Daarna gaan we naar een stad op Walcheren om ons onder te dompelen in de avondfotografie. Welke stad dat wordt, is nog een verrassing. We zullen de dag eindigen rond een uur of tien 's avonds. 

Datum

Tijd

Fotoworkshop

Prijs

Plekken vrij

17-09-2022

10.00-20.00 uur

NP Hoge Veluwe

70 euro (inclusief lunch )

6

08-10-2022

9.00-15.00

Slikken van De Heen

55 euro    (inclusief lunch)

6

05-11-2022

15.30-22.00

Lange sluitertijden

70 euro (inclusief diner)

7


 

Voor meer informatie of aanmelden stuur een email naar Arjen Hartog


Arjen Hartog Fotografie is ten alle tijden niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor materiaalschade, ongevallen, verlies van apparatuur of diefstal tijdens een workshop.

Indien u zich aanmeldt voor een workshop geeft u aan dat u dit begrijpt en hiermee akkoord gaat.

Bij alle workshops gelden de Algemene Voorwaarden Cursussen Arjen Hartog Fotografie.