Artistieke Vroegbloeiers

Voor het project, Artistic Nature Photography, waar ik aan deelneem was ik vanochtend op pad gegaan. Ik had een idee voor narcissen in mijn hoofd en wilde kijken of dat ging lukken. Het idee was om een meervoudige belichting te maken. De ene moest dan scherp zijn van één narcis en de andere foto moesten een stel onscherpe narcissen zijn. Beide foto's worden dan over elkaar verwerkt en je hebt het plaatje. 

De grote bossen narcissen die je in Berkenbosch vindt waren nog niet zo groot. Misschien dat het komt doordat het de laatste paar dagen behoorlijk koud was. Ik ben toch aan de slag geweest met wat kleinere bosjes die er al wel stonden. De scherpe foto wilde ik met mijn macrolens maken en de onscherpe met een standaard lens. Ik heb altijd geleerd als je lenzen verwisseld dat je dan de camera uitmoet zetten. Dat was bij dit plan niet zo'n goed idee omdat dan de meervoudige belichting uitgaat en je opnieuw moet beginnen. Dus dan de lenzen wisselen zoder de camera uit te zetten. Het resultaat was niet echt geweldig. Dan maar beide opname met de macrolens. 

Ik had ook mijn macro twin-flitser bij me en ben deze er ook nog bij gaan gebruiken. Ik heb toen de scherpe foto van een enkele bloem ingeflitst en de onscherpe foto met meerdere bloemen niet geflitst. Dat gaf wel een aardig resultaat. De scherpe bloem knalde er lekker uit met de onscherpe bloemen op de achtergrond.

20180309-Flora9741.jpg

Ook stonden er nog vele sneeuwklokjes. Hierbij heb ik het zelfde geprobeerd als bij de narcissen. Tevens heb ik later de witbalans nog wat aangepast om een kouder beelde te krijgen. En ik moet zeggen dat ik hierbij het resultaat beter vond. Echter in het project waren er in de maand februari ook sneeuwklokjes door andere fotografen ingezonden. Daarom heb ik maar besloten om deze foto niet te gaan gebruiken voor het project Artistic Nature Photography. Wat het wel gaat worden merk je begin volgende maand wel. 

Groetjes,
Arjen.