Eindelijk, .......... een fotoworkshop

De eerste workshop fotografie van dit jaar viel door de coronamaatregelen nog in het water. En ging dan ook niet door. Die zelfde workshop (fotograferen van Harlekijnen) ging vorig jaar, om dezelfde redenen, ook al niet door. Volgend jaar maar weer proberen. Driemaal is scheepsrecht. 

Op zaterdag 19 juni jl. was het dan eindelijk wel raak! De fotoworkshop op Landgoed 't Vierendeel kon gelukkig wel door gaan. Het was dan nog wel met een kleine groep. Binnen de kortste keren waren er vier mensen aangemeld en dit was het maximum. 

Een dag voor de workshop zelf werd ik door één van de deelnemers gebeld met het bericht dat hij koorts had en als een zombie door zijn huis liep. Toen ik hem vroeg hoe dat kwam, zij hij dat het door zijn tweede vaccinatie was.

Op de dag zelf waren de andere deelnemers er gelukkig wel. Ook de eigenaar van het Landgoed heeft een deel mee van de workshop gedaan, want die fotografeerd zelf ook. Na de kennismaking met koffie/thee heb eerst een presentatie gegeven over algemene principes van macrofotografie van bloemen.

IMG_20210630_192914jpg
Daarna gingen de deelnemers de rest van de ochtend zelf aan de slag. Ik liep constant van de ene deelnemer naar de andere om ze bij te staan met handige tips.
Rond het middag uur werd er gelunchd en dit was bij de prijs inbegrepen. We hebben zelfgemaakte pompoen-tomaten-soep gegeten met enkele verschillende broodjes. Die soep was wel lekker want het was niet erg warm en zonnig.

Na de lunch heb het tweede deel van de presentatie gegeven. Dat deel ging meer over creatieve macrofotografie. Dat kan natuurlijk op vele verschillende manieren. Hiervan heb ik er enkele toegelicht en verteld hoe ik dat in de praktijk doen. Ik had ook verschillende hulpmiddelen mee genomen die de deelnemers naar harte lust konden gebruiken. 
201608473_3028379604098479_6815565365196089930_njpg
Op het einde van de middag hebben we onder het genot van een drankje met elkaar enkele foto's van deelnemers besproken en de dag geevalueerd. Ik kan je zeggen dat de deelnemers een heerlijk dag hebben gehad. Een hele dag op deze manier met macrofototografie van bloemen bezig zijn was voor iedereen weer heerlijk. 
Wil je zien wat de deelnemers voor foto's hebben gemaakt, klik dan hier.

Wil je ook een fotoworkshop bij mij volgen kijk dan eens verder op mijn website.
Geniet allemaal weer van fotograferen.
En wie weet zien we elkaar binnenkort! :-)