Fotoworkshop Creatieve Hyacinten

Gisteren, vrijdag 14 april, gaf ik mijn eerste fotoworkshop van dit jaar, Creatieve Hyacinten. Het begon al goed want binnen no time was deze workshop al volgeboekt. De verwachtingen waren blijkbaar hooggespannen bij de deelnemers. Later begreep ik dat het onder andere kwam omdat ze benieuwd waren waar er Hyacinten op Walcheren te vinden waren.

We hadden die vrijdagmiddag om 14.00 uur afgesproken op een parking in Domburg waar het gratis parkeren was. Er waren in dit Paarweekend meer mensen, vooral Duitsers, die ook wel gratis wilde parkeren in Domburg. Het was erg druk, maar iedereen heeft uiteindelijk een plaatsje gevonden. Vandaaruit liepen we De Mantelinge in en kwamen al vrij snel bij onze Hyacinten aan. Het was een workshop "Creatieve Hyacinten" en dat betekende dat ik een aantal opdrachten had bedacht voor deze groep. Het was tenslotte niet zomaar een plaatje maken van deze Hyacinten. De mensen moesten wel thuis komen met iets moois voor Pasen.

De eerste opdracht was om door de groep Hyacinten heen een foto te maken met een scherpe Hyacint in het midden van die groep bloemen. Dat viel niet bij iedereen mee. Door wat aanwijzingen te geven lukte dat iedereen. Na nog wat andere opdrachten door gegeven te hebben aan de mensen die daar aan toe waren werden de foto's al doende bij iedereen steeds beter. Ik denk dat uiteindelijk iedereen wel tevreden met zijn resultaten was.

Rond een uur of vijf waren we weer terug op het parkeerterrein bij de auto en had ik nog een drankje en een nootje voor iedereen. Tijdens deze versnapering hebben we nog even lekker nagepraat. Al met al vond iedereen het zeker de moeite waard en ik denk dat er zeker een aantal zijn die nog wel een keer hier terug gaan komen.

workshophyacinten.jpg