Fotoworkshop Vroege Vlinders en Orchideeën

Net voor dat de wekker af zou lopen, om 4.55 uur, werd ik uit me zelf al wakker. Deze ochtend gaf ik namelijk een de Fotoworkshop Vroege Vlinders en Orchideeën. Nadat ik uit bed gekomen ben, heb ik eerst de koffiepotten en de waterkoker aangezet. De deelnemers heb ik namelijk een ontbijt met koffie en thee beloofd. Daarna ben ik zelf gaan douchen en toen dat klaar was heb ik de thermoskannen gevuld. Al het andere had ik de avond ervoor al klaar gezet. Na een half uurtje ben ik in de auto gestapt en naar de verzamelplek gereden. Om 5.45 kwam ik daar aan en gelijktijdig arriveerde de eerste deelnemer. In een kwartier tijd kwamen alle andere deelnemers ook op de parkeerplaats en om 6.00 uur stipt konden we naar de fotoplek gaan wandelen. Dat was niet heel ver en dat was maar gelukkig ook. Ik had, naast mijn fotospullen, ook nog een tafeltje, boodschappen tas en koelbox met ontbijt, én een krat met koffie, thee en jus d'organge bij me. De deelnemers waren gelukkig bereidt om ook iets te dragen.

IMG_20180526_080425.jpg 

Op het grote veld aangekomen heb ik eerst iets uitgelegd over de verschillende klavers en de vlinders (Icarusblauwtjes in dit geval). Toen zijn we gaan zoeken of we de vlindertjes konden vinden. Binnen 10 meter hadden we de eerste, nog slapende, Icarusblauwtjes gevonden. Toen de deelnemers eenmaal wisten hoe deze vlinders er uitzagen, werden er al snel veel meer gevonden. Omdat het enigszins bewolkt was hebben de vlinders netjes uitgeslapen. Hierdoor hadden we tijd om ze van alle kanten op het gemaktje te fotograferen. Rond 8.00 uur ben ik de ontbijttafel klaar gaan zetten. We hebben heerlijk genoten van al het lekkers en hadden zelfs nog tijd om wat ervaringen van de afgelopen twee uur met elkaar te delen. 

Toen we wilden gaan verkassen om de Orchideeën te gaan zoeken kwam Johan Antheunissen aangelopen. De plantenkenner, en orchideeën-specialist in het bijzonder, wilde ons net gaan voorzien met zijn mooie verhalen over planten. Echter toen kwamen de deelnemers er achter dat de vlinders hun vleugeltjes aan het openen waren. Dat hebben we dus eerst gefotografeerd. Om daarna dan toch naar de Orchideeën te gaan. Ook daar was het genieten van de mooie bloemen (ook andere dan orchideeën). 

IMG_20180526_093335.jpg

Rond 11.30 uur zijn we gaan opruimen en terug naar de auto's gaan lopen. Onderweg kwamen we zelfs nog Bijenorchissen tegen. De dag was vol met mooie momenten en iedereen is naar huis gegaan met mooie foto's. Deze zijn hier te zien.