High-key Fotoworkshop

de zomer is voorbij en dat betekend dat ik weer een nieuwe serie fotoworkshops geef. De eerste van deze serie is een workshop High-key Fotografie. En dat in de duinen en op het strand van Westenschouwen. Er hadden zich het maximaal aantal deelnemers (10 personen) ingeschreven. Om 9.00 uur verzamelde we op een parkeerterrein in Nieuw-Haamstede in de Kop van Schouwen. Iedereen kan het goed vinden en was daarom ruim op tijd. Nadat we met zijn allen een kopje koffie of thee hadden gedronken zijn we aan de slag gegaan. 

We gingen het lange duinpad over en halverwege zijn we gestopt om de eerste opdracht uit te voeren. Eerst heb ik uitgelegd wat High-key Fotografie was. Een goede witte achtergrond kan de lucht vormen en die hebben we dan ook als eerste gebruikt. De deelnemers zijn lekker aan de slag gegaan met de opdracht. Toen ik, na een tijdje, aangaf dat we verder zouden gaan hadden veel van de deelnemers de smaak zo te pakken dat ze moeite hadden om te stoppen. 

 41516693_2208077832795331_5315029325949435904_o.jpg

Toen we uiteindelijk bij het einde van het duinpad waren aangekomen zijn we niet direct het strand opgegaan, maar eerst even rechtsaf de duinen in. Een klein stukje verder was er namenlijk een open plek. Hier konden de deelnemers verder met het helmgras als onderwerp en en hierbij het witte zand als achtergrond gebruiken.

Daarna zijn we natuurlijk wel het strand op gegaan. Hier zijn we aan het spelen geweest met de zee en golven om deze ook in High-key af te beelden. Volgens sommige deelnemers worden het dan wel een beetje saaie foto's en andere vonden het "less-is-more". 

Tot slot zijn we terug naar de duinenrij aan het strand gegaan. Hier hebben we duinen met het helm afgebeeld als landschap en als detail. De details zijn uiteindelijk door de deelnemers gevonden het mooie lijnenwerk van door de wind gevomde duinen.

Ik vond het een geslaagde workshop met een leuke groep deelnemers. Iedereen is wel met een paar mooie foto's thuis gekomen en die zijn hier te zien.

Tot de volgende keer,
Arjen.