Mijn nieuwe Twin Light Macroflitser

Ik was al enige tijd op zoek naar een macroflitster. Ik had al eens op internet zitten zoeken kwam uit bij de Canon MT-24EX Twin flitser, maar die vond ik toch nogal wat prijzig. Hij heeft wel het voordeel dat het een twinflitser is. Daarmee kun je de twee flitskoppen onafhankelijk van elkaar in sterkte laten flitsen. Dit zorgt voor schaduw in je foto. Een ringflitser zorgt er voor dat er overal even sterk wordt geflitst zodat er geen schaduw ontstaat. En dat zorgt dan weer voor 'platte' foto.

macroflitser2.jpg  macroflitser1.jpg

Na het geheel een tijdje te laten bezinken zat ik twee weken geleden weer eens rond te neuzen op internet, want het idee van macroflitster liet me niet los. Toen kwam ik de Yongnuo YN-24EX Macro Flash tegen. Ook dit is een Twin Flitser. En aan de afkortingen te zien in de naam en het feit dat het uit China komt is het een erg goede imitatie van de Canon. Het grote vershil zat hem vooral in de prijs. Deze Twin Light Macroflitser kost maar 219 euro. Dat was zo'n groot verschil dat ik deze wel heb gekocht.

20170504-flora3197.jpg

Toen hij eenmaal gebracht was ben ik hem gelijk ik elkaar gaan zetten. Je kan bij deze flitser ook de twee flitskoppen op de hoofdmodule plaatsen zodat je hem als reportage flitser kan gebruiken. Ik had hem speciaal aangeschaft als macroflitser en met een adaptorring (52, 58, 67 en 72 mm) op de lens kan je ring plaatsen. Op deze ring kan je dan de twee flitskoppen aanbrengen. Je de ring in zijn geheel draaien, maar je kan er ook voor kiezen om maar één flitskop je draaien. Op die manier kan je dus je flitslicht van bijvoorbeeld opzij én van boven laten komen. En tevens kan je dan de ene flitser lichter laten flitsen dan de andere.

20170426-flora3086.jpg 

De flitskracht kan manueel en via TTL gebeuren. Normaal zet ik mijn reportage flitser altijd op Manueel zoadat ik zelf de controle heb of de flitskracht. Deze werkt prima via TTL. Je kan dan de kracht variëren van +3 tot -3. Wat ik zelf ook heel handig aan deze macroflitser vind is dat er led-lampje ingeplaatst zijn. Je kan deze aan zetten en zo zie je waar het (flits)licht terrecht komt. En je kan de flitskoppen zodanig instellen, door te kantelen, dat het licht daar komt waar jij het wilt hebben.

Kortom ik ben zeer blij met deze Twin Light Macro Flitser vanwege alle mogelijkheden en zeker vanwege de prijs.