Vakantieperikelen

Inmiddels is mijn zomervakantie begonnen. Aangezien ik in het onderwijs zit heb ik een zomervakantie van wel zes weken. Maar mijn vrouw werkt niet in het onderwijs en heeft dus een kortere vakantie. Ik los dit meestal op door een week eerder alleen te gaan.

Ik breng dan de caravan alvast een stukje op pad en ga naar een plek waar ik rustig een weekje kan verblijven om volop te fotograferen. Ik kan dan een week lang mijn gang gaan zoals ik dat wil. Dat betekend voor mij vroeg op staan als ik dat wil. In de middag een siesta doen want het is toch veel te hard licht om te fotograferen. En 's avonds nog een keer op pad gaan met zacht avondlicht. Tussendoor een beetje koken en lekker eten. Soms een lekker wandelingetje maken en soms even helemaal niets doen. Natuurlijk neem ik ook wat boeken en foto-tijdschriften mee om te lezen.

Echter om zo maar op pad te gaan is natuurlijk niet aan mij besteed. Ik moet een doel voor ogen hebben. Een plek om naar toe te gaan hebben waar ik mooie platen kan schieten. Dat betekend voor bereiden. Dit jaar ga ik naar de Franse en Belgische Ardennen. In eerste instantie om stromend water te fotograferen. Maar later kwamen daar nog vlinders, libelles en waterjuffer bij. Op het einde van de vakantie gaan we nog naar de Auvergne. Ik las dat er daar bij de camping ook de Hop zit. Hoe mooi zou dat zijn als ik die op een bijzondere manier kan vast leggen.

Ik wens jullie ook een mooie vakantie en veel inspiratie toe. Na de zomervakantie beginnen de workshops weer. De eerste gaat naar de Boomkikkers. Tot dan!